Zotte zaterdag

Wie 14 oktober het historische centrum van Gouda bezoekt, stapt terug in de tijd van de pestdokters, narren en troubadours.

Het is weer Zotte Zaterdag! Een dag waarop de hele binnenstad gehuld is in middeleeuwse sferen, en er van alles te beleven is voor jong en oud.

Met een knipoog naar zijn ‘Lof der Zotheid’ herdenkt Gouda op Zotte Zaterdag Erasmus; de briljante en geestige geleerde die in de middeleeuwen in Gouda naar school ging.

Als middeleeuwer op de foto, varen op een trekschuit, schrijven met een ganzenveer. Een middeleeuwse ambachtenmarkt. Theater, dans en muziek. Rondleidingen en concerten: het is maar een greep uit het programma.

Zotte Intocht

Al vanaf ’s morgens vroeg kunt u boodschappen doen in middeleeuwse stijl, de Erasmus Audio Trail lopen en een expositie bezichtigen. Het stralende middelpunt van de dag vormen de prachtige Sint Janskerk en Oude Stadhuys op de Markt; het naastgelegen Arti Legi vormt het Erasmus-bolwerk, met dichtkunst. De activiteiten worden om 13.00 uur afgetrapt met een Zotte Intocht, een bonte stoet van middeleeuwse figuren en muzikanten die start bij Cultuurhuis de Garenspinnerij en als een slinger door het centrum loopt. De activiteiten duren tot 16.30 uur. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen, en ook de meeste activiteiten zijn gratis.

Bekijk hier het filmpje over Zotte zaterdag 2016.

 

Voor meer informatie en het programma: www.zottezaterdag.nl.